Angry Birds – pricka grisar med fåglar

Angry Birds – ett barnspel med tänk och precision.Grisarna är hungriga. Fåglarna blir distraherade. Grisarna stjäl fåglarnas ägg! Fåglarna bestämmer sig för att ta tillbaka sina ägg.

Bra upplägg, eller hur? Angry Birds är ett riktigt bra spel till iPhone, som dessutom fyller alla mina kriterier för ett barnspel.

Angry Birds spelas bana för bana. På varje bana har ett antal grisar barrikaderat sig, och det gäller för dig som spelare att skjuta iväg fåglar med en gigantisk slangbella och krossa grisarna och deras slarvigt fort av klossar. Spelet bygger på en fysikmotor, så det spelar roll med vilken fart och vinkel fågeln träffar grisarnas klossar. Det gäller alltså att tänka till, och sedan sikta noga.

Efterhand presenteras några olika typer av fåglar man har tillhands att skjuta iväg. Den vanliga röda fågeln får sällskap av en gul fågel som kan accelerera enormt och skjuta extra bra igenom klossar av trä. En lite blå fågel kan förvandla sig till tre fåglar, som förgör isblock väldigt effektivt. Senare får man också stifta bekantskap med en svart fågel som exploderar och en vit fågel som släpper äggbomber, båda kan effektivt spränga upp hål i grisarnas barrikader.

Angry Birds rekommenderas varmt som barnspel, men jag tror (vet!) att man lätt blir hookad som vuxen också. Det är helt enkelt ett enormt populärt casual-spel till iPhone.

Du hittar det här på iTunes.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *