Att avskaffa pappa-losern ska väl inte vara så svårt (egentligen)

Jag håller med Anna Larsson. Avskaffa pappa-losern! Individuell föräldraförsäkring är ett bra sätt. Ha det i 5-10 år, så är attityden förändrad sen. Kanske skulle räcka med 3 år.

I bloggar som den här, och den här pratas det vidare huruvida staten ska gå in och bestämma. En viktig diskussion tycker jag. Jag blir väldigt förvånad att det i princip bara är kvinnor som tycker till och diskuterar.

Vad tycker alla män? Var är alla pappor som håller med? Här är en i alla fall.

I första hand är det för barnen, det vill säga vår framtid. Ska det fortsättas att inpräntas bilden av mamman som tar hand om familjen och pappan som jobbar? Det är inte bara kvinnor som diskrimineras i arbetslivet, utan även de pappor som väljer att vara föräldralediga länge (vilket borde vara det normala). De pappor som inte är föräldralediga skor sig på oss som är det.

Jag förstår inte hur man aktivt kan välja bort att vara pappaledig, snacka om att missa något! Jobba, det ska man ju göra i 30 år till, minst. Lära känna sina barn från början och förstå vad det innebär att ta hand om en familj, det kan man inte skjuta på till senare. Det kan man heller inte ta till sig teoretiskt.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

4 reaktioner på ”Att avskaffa pappa-losern ska väl inte vara så svårt (egentligen)”

 1. Det är ett beslut för familjen att fatta – inte genuspolitiker och andra nyttiga idioter.
  Barnet behöver sin mor under det första året – det är ett faktum som ingen könsforskare i världen kan förneka.
  Tack.

 2. Vilken logik! Pappor som inte är föräldralediga är osolidariska. Män på din arbetsplats som inte har barn då? Borde de ta 14 månaders tjänstledighet för att underlätta för dig i de val som du gör? Tycker mest att det låter som ett typiskt exempel på att vilja äta kakan och ha den kvar. Att vara närvarande på arbetsplatsen främjar karriären så enkelt är det. Sen kan man som du skriver värdera andra saker i livet men man kan inte begära att hela världen ska anpassa sig till vad just du prioriterar.

 3. J.F.: Är mamman magisk på något sätt som inte pappan är menar du? Det klart att det bästa för barnet är att knyta an till båda föräldrarna, se dem båda som omhändertagande.

  I grunden är jag inte för att staten ska bestämma över individen, men i det här fallet finns det så otroligt mycket positiv effekt för samhället att vinna.

 4. Daniel: Jo, logiskt är det allt. Jag ser det hela lite mer objektivt bara, du utgår från att det normala är att pappan jobbar vidare som inget hänt. Jag pratar inte om de som av olika anledningar inte har barn, utan de som har. Jag tycker fortfarande att de inte tar ut sin pappaledighet gör det på familjens bekostnad, och på min.

  Att skaffa barn men inte vara föräldraledig, det skulle jag vilja kalla äta kakan och ha den kvar. Men det klart man kan göra det, spelets regler är sådana idag. Det är därför det är intressant att diskutera en förändring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *