Bakugan Battle Brawlers

Det var inte så länge sen jag först kom i kontakt med Bakugan. Plötsligt hade barnen på förskolan med sig små bollar som de rullade runt och kastade. Självklart ville jag se vad det var för något. Det visade sig att när man rullade de små bollarna över att speciellt kort, så fällde den blixtsnabbt ut sig och formade sig till en liten figur.

Barnen rullade mest runt dem, och samlade på dem såklart. Och pratade om vilken Bakugan som var coolast.

Vad är Bakugan?

Bakugan är ett samlarspel som består av små plastbollar som kan fällas ut till olika varelser med hjälp av en magnet, och kort vilka innehåller en tunn järnplatta.

Bakugan är också en anime-serie, Bakugan Battle Brawlers.

Bakgrundshistorien till Bakugan-serien är rätt avancerad när den sträcker ut sig som en anime-serie. Men i sin enklaste kärna är den rätt enkel.

En dag börjar det ramla ner speciella kort från himlen (egentligen från en parallellvärld, Vestroia). Barnen på jorden börjar samla på de här korten, och utvecklar ett spel kring det. I samlarspelet är du själv ett av de här barnen som hittar kort. Med korten kan man framkalla Bakugans och duellera med dem.

Hur spelar man Bakugan?

Enligt reglerna så placerar man ut sina metallkort till en spelplan. Det gäller sedan att inta dessa kort med hjälpa av sina Bakugans. Man rullar dem helt enkelt och om man prickar rätt, och magneten är neråt över kortet, så fäller Bakugan-bollen ut sig och ställer sig på kortet.

Om en motspelare prickar ett kort där det redan står en Bakugan blir det strid om platsen. Då måste man lägga samman lite siffror beroende på vilket kortet är och vilka element de stridande Bakugans tillhör.

Det jag gillar med Bakugan är att det är lite innovativt. Och, det är rätt kul att de mer komplicerade Bakugan fäller ut sig så intressant. Definitivt något jag själv om jag var liten skulle vilja samla på. Själva tv-serien är lite sisådär ärligt talat. Typiskt mallat för att sälja leksaker.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *