Ensemble Yria – Längre än längst

Ensemble Yria har skapat en skiva med barnmusik på tema rymden.

Egentligen, måste jag erkänna, är jag inte alls såld på musikskolemusik (lite odefinierbart sådär…). Jag förväntade mig något ganska virtuost men slätstruket. Men, nu var det inte jag som skulle lyssna i första hand, utan mina barn. Så, på med skivan.

Min 5-åriga dottern gillade den skarpt från första genomlyssningen. Hon gillar att pyssla och lyssna på musik, det är som om koncentration går i topp då. Och faktiskt, Längre än längst funkar skitbra! Det ritas stjärnor och planeter. Vi tar reda på hur stjärnbilden Cassiopeia ser ut. Vi pratar rymdskepp. Hon ritar rymdskepp och fler planeter.

Vid andra lyssningen sjunger hon med.

Musiken innehåller mycket stämsång, virtuost framförd. Ibland åt det konstnärligare slaget, och ibland åt rena hit-refränger. En bra blandning, även om jag gärna hoppar över de mer teatrala delarna (som har sin förklaring i att Ensemble Yra turnérat med musiken i en förställning). Den lite mer komplexa musikbilden (jämfört med ”vanlig” barnmusik”) gör att skivan får ett bra djup, och håller länge för både små och stora öron.

Oavsett om du är schlagerknarkare eller kultursnobb, så tror jag dina barn (och därmed du) kommer uppskatta den här skivan.

Ensemble Yrias Längre än längst finns på CDON här.
Den finns också på Spotify, för dig med uppkopplat barnrum.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

En reaktion på “Ensemble Yria – Längre än längst”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *