Heroes of the Storm

Nu spelar jag Heroes of the Storm

Jag har sedan ett tag tillbaka fått tillgång till först en teknisk alpha och nu den stängda betan av Heroes of the Storm, nästa spel som Blizzard lanserar.

Jag måste erkänna att jag är ett fan av Blizzards spel, och har varit det sedan Warcraft: Orcs & Humans. Det är något de gör, som de gör så himla bra. Spelen är bra, enkla, polerade, komplexa. De utnyttjar alla tänkbara sätt att skapa beroende, att vilja spela lite till, bli lite bättre, komma lite längre. (Sen har Blizzard alltid varit noga med att alltid lansera både på Mac och Windows, vilket såklart gjort att jag som Mac-användare kunnat spela dem.)

World of Warcraft spelar jag stötvis. Ibland tar jag mig lite tid och spelar lite. Sen går det över. Så prenumerationen går lite av och på. Diablo III spelar jag sällan, men det är ju köpt och ligger där och väntar bara.

Starcraft 2 är kul. Det är också ett spel som hör till skaran spel det tävlas i inom e-sport. Det är lätt att förstå, men oerhört komplext. Strategi, taktik och snabba fingrar i ljuv harmoni.

Det verkar vara på linjen e-sport som Blizzard satsar framåt. Förra året lanserades Hearthstone, ett digitalt samlarkortspel likt Magic the Gathering. Men på Blizzard-manér förenklat, uppsnabbat och polerat. Enkelt att förstå, men väldigt komplext när man väl börjar fatta. Hearthstone är gratis att spela. Det vill säga, man kan gneta på och köpa boosterpack för intjänande in-gamevalutan gold (givetvis). Eller så kan man köpa boosterpacks för riktiga pengar. Alltså, inget köpa av spelet från början (som Diablo III) och ingen prenumerationsavgift (som World of Warcraft). Intressant.

Jag som casual-spelare tycker såklart det är intressant. Jag kan spela lite ibland och ändå tycka det är kul, men jag behöver inte köpa något från början, och jag behöver inte prenumerera på något.

Samma modell gäller för Heroes of the Storm. Det är gratis att spela, och man kan köpa nya hjältar att spela med med in-game valutan gold (även om det tar ett tag…). Eller köpa för riktiga pengar. Ingen prenumerationsavgift. Bara att lira!

Jag är bara i början, och har spelat upp fyra karaktärer så jag låst upp deras förmågor. Och, faktiskt, så har jag börjat vinna lite (med lagen jag spelar i såklart, alltid en laginsats). Mycket beror nog på att jag hittat en del karaktärer som passar med den spelstil som jag vanligtvis faller tillbaka på.

Det kommer komma ett par uppföljande poster om mina spelupplevelser av Heroes of the Storm. Jag tror jag kan dela med mig av några intressanta lärdomar, med ett perspektiv från en casual-spelare modell inte tonåring-utan-faktiskt-väldigt-långt-från-det.

Någon mer som spelar Heroes of the Storm och vill teama upp nån gång?

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *