Ingen tidning för mig?

Det finns en mängd föräldratidningar. Alla dessa vänder sig till kvinnor som ska få barn eller de som precis fått ett. Det är artiklar om när man ska pott-träna, hur kilon ska fås bort och metoder för sömn. Inget fel med det i sig.

Bilderna är på leende kvinnor i träningskläder som pysslar med sina barn. Pappor finns också med såklart, gärna i en liten spalt längst bak. Papporna värnar om sin familj, jobbar mycket och hoppas kunna vara pappalediga mer med nästa barn. Ok, lite raljant, men inte långt från sanningen. Och som sagt, inget fel i det antar jag, om det är det som målgruppen köper (både bokstavligen och bildligt).

Men, det finns föräldrar, kanske pappor till och med, som skulle gilla en tidning som handlade om allt det där andra utöver bebisskötseln och mammans utseende. Om själva livet med barn.

En tidning som gick lite närmare inpå kulturen kring barn och föräldrar. Kanske skulle man vilja läsa lite om hur man spelar Pokémon. Möjligtvis skulle man vilja ha tips på bra spel att spela med sin dotter. Definitivt skulle man vilja veta hur man på ett vettigt sätt konsumerar interaktiv kultur med sina barn.

Fast, man kan ju såklart hålla sig till att läsa bloggar i den mån det finns. Men det är synd att inte pappersmedia plockar upp det här groende tillfället och skapar en tidning för oss föräldrar som har fler än ett barn och är intresserade av barnkultur. Jag skulle köpa den.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *