Köpa begagnad barnvagn

Det finns ett flertal guider till att köpa begagnad barnvagn på nätet. Men ingen verkar var skriven av någon som faktiskt kört en. Jag har köpt ett par begagnade barnvagnar, och ett par nya. Och sålt ett par när de varit färdiganvända. Så här är några saker att tänka på.

Det här är riktat till dig som köper din första barnvagn, ni andra känner redan till det här.

Köp en ny barnvagn istället!

Barnvagnar har ett relativt högt andrahandsvärde, ofta över halva priset. Det betyder att det blir billigare att köpa en ny barnvagn och sedan sälja den. Dessutom får man använda den nyare delen av en barnvagns livslängd, och du kan utnyttja garantin om något skulle gå sönder.


Men, det klart att du kan göra ett kap genom att köpa en begagnad barnvagn, tänk då på det här:

Räkna med att byta barnvagn tidigare än du tror!

Om man tänker att en barnvagn ska passa ett barn i två-tre år, så gör man kompromisser för alla åldrar. Först behöver man ha barnet liggande, sedan sittande vänd mot dig och sedan vänd bortåt. Många vagnar täcker in allt det det, men det som händer när barnet är såpass stort att det kan sitta bortvänt är att man ungefär samtidigt börjar tycka att vagnen kanske är lite stor. Så där någonstans bör man tänka in att man säljer sin barnvagn och köper en ny.

Välj barnvagnsmodell innan du börjar leta.

Det är viktigt att veta vad man letar efter, och vad just den modellen kostar ny. Du vill göra ett kap om du köper en begagnad barnvagn, så priset är lite viktigt då de flesta säljer sina barnvagnar till överpris (eftersom det finns många som vill betala det!).

Rikta sedan in ditt letande till en eller ett par modeller du vill ha. Kolla av begagnat-sajter varje dag och ring direkt om det dyker upp något. Är det en populär modell säljs den omgående. Om du hittar nästan rätt modell, så kan du pruta hårdare (det är då inte lika viktigt för dig, om inte priset är rätt förstås).

Hur sliten är barnvagnen egentligen?

Du bör fråga vilken årgång det är på modellen, och hur många barn som använt den. Barnvagnar slits ganska hårt. Skaffa koll på ungefär vilka produktuppgraderingar som skett vid de senaste årsmodellerna, så du inte blir lurad att det är en nyare modell än vad det faktiskt är.

Ha lite extra koll på:

  • Är tyget blekt? Då har den stått mycket utomhus. Pruta!
  • Är ramen eller hjulen rostiga? De blir de lätt på många modeller. Pruta!
  • Är hjulfästet sladdrigt? Vickar hjulen? Bra om du jämfört med en helt ny modell innan så du kan känna skillnad. Pruta!
  • Finns alla tillbehören med? Även om du inte ska använda dem, så tänk på att du kanske vill sälja den vidare sen, och då är det bra om allt finns med.

Det är också bra att ha kolla på om modellen fortfarande tillverkas och hur krångligt det kan vara att skaffa reservdelar.

Pruta såklart…

Man får pruta. De flesta priser på till exempel Blocket sätts faktiskt med prutmån. Nu har säljaren oftast lite övertag, eftersom man som köpare kanske har åkt en bit för att titta på vagnen. Men som köpare får man inte glömma att säljaren vill sälja av barnvagnen så fort som möjligt också.

Om du betalar över halva priset, så är det säljaren som gör kapet. Och de fick ha barnvagnen medan den var ny.


Lycka till med letandet, hoppas du gör ett kap!

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

4 reaktioner på ”Köpa begagnad barnvagn”

  1. Vi köpte vagn begagnat som vi är nöjda med visserligen, men efter att ha snubblat på en tråd på Familjeliv där folk sitter och funderar över hur man bäst döljer mögel på vagnar för att sen sälja dem så har jag ändrat åsikt. Skulle inte köpa en begagnad vagn.

  2. jag söker efter en riktigt stadig barnvagn.vi bor i Paris men vill kunna promenera bâde i skog och i stad.vem säljer en begagnad barnvagntill mig?RV kan vara sveska kyrkan i Paris.

  3. Mycket bra och läsvärt blogginlägg! På Loppi.se märker vi att det är ett enormt sug efter just begagnade barnvagnar. Särskilt typ Urban Jungle, Emma ljungaoch Teutonia har faktiskt efterfrågats. Men det är viktigt som sagt att den som säljer är ärlig i annonstexten och gärna skriver årtal då barnvagnen köptes.

  4. Tack för mycket bra information! Precis vad jag ville veta. Har BF om 15 v och är helt vilsen i barnvagnsdjungeln :S men nu vet jag att det inte är begagnat som ska inköpas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *