Imponerande Starcraft-match gjord i Lego

Ramlade över den här under lördags-YouTubandet med Otto, när vi kollade in senaste Ninjago-filmerna. Han tyckte väl inte den var särskilt spännande, men om man som jag spelat en del Starcraft (och dessutom har ett hum om hur lång tid det tar att stopmotion-animera) så blir man rätt imponerad. De har verkligen fått till den rätta känslan.

Lego Star Wars julkalender 2011: Lucka 14

I den här luckan fanns en liten droid. Man ser dem i filmerna på Dödsstjärnan har jag för mig.

Det är en MSE-6-series repair droid. De programmeras för att kunna göra en sak, t.ex. reparera något eller vägleda soldater. Så de får teama upp om fler skills behövs.

De är väldigt fega, eftersom de är programmerade att självsmälta om de blir fångade.

Ingen höjdarlucka, men å andra sidan: väldigt porträttlik modell.

Lego Star Wars julkalender 2011: Lucka 13

Här fanns vad Otto kallar för R2-D2, men snarare är en svart droid av samma slag.

Vid närmare googling visar det sig att det är R2-Q5 (men försök säga det till Otto…), också en Astromech Droid. Men den här hade tjänst på den onda sidan, närmare bestämt på Dödsstjärnan (den andra). Ägare: Darth Vader.

Lego Star Wars julkalender 2011: Lucka 11

I den elfte luckan fanns en lite annorlunda minifig, det vill säga det går ifrån den vanliga legogubbe-normen. Det är nämligen en Battle Droid som porträtteras, och de skulle kanske knappt se ut som just en sån om de var i minifig-format.

När de tre senaste filmerna (episod 1-3 skulle skapas tror jag de tänkte att de skulle dämpa våldskänslan lite, utan att för den skulle hålla tillbaka lasersvärdandet. Lösningen var att introducera mängder med puckade droider som kunde skrotas med lasersvärden på löpande band. Men det är bara en teori…