Peggle – kulor, poäng och magiska enhörningar

Varje kväll spelar jag och min dotter på min iPhone ihop. Ett spel som hållit ganska länge nu, som vi båda tycker är kul, är Peggle.

Peggle spelas på olika banor. Varje bana är en skärm med peggar i olika mönster. De flesta är blå, men några, slumpvis, är orange. Målet är att skjuta bort alla de orange peggarna med en kulskjutande kanon från överst på skärmen.

Välj vinkel på kanonen och skjut. När kulan träffar peggarna studsar den och peggen tänds upp och försvinner efter bollen ramlat av banan. Lite flipper eller pachinko över det, man bara tittar på när kulan söker sig neråt på skärmen och avverkar peggar.

Längst ner på skärmen finns också en slags hink som åker fram och tillbaka, och lyckas man pricka den blir det bonus och man får tillbaka kulan. Vilket är bra, för man har bara tio från början.

Till detta finns dessutom olika powerups och poängbonusar att spela efter.

När man spelat igenom alla banor, upptäcker man plötsligt att det finns ett duel-mode, så att man kan spela mot varandra (genom att turas om att skjuta kulor).

Spelet passar mycket bra att spela ihop med barn. Det har ingen tidspress, lagom mycket tur och spänningsmoment där man ser om man lyckades.

Du hittar det här på iTunes.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *