Pettson & Findus och mucklornas värld

Barnspel gjorda i Director har ju inte direkt en aura av häftighet kring sig. Men det här är bra, åtminstone för en 5-åring som inte ännu sett grafiken på de vassaste spelkonsolerna.

I spelet följer vi katten Findus runt i gubben Pettsons stuga och letar efter mucklor. Mucklorna är en slags små varelser som bor lite varstans i hemmet och har för sig lite olika hyss.

En klart bra grej med spelet är att det i princip textfritt. All kommunikation är talad, och valen är tydliga utan textknappar. Det finns ett ja-, -nej och igen-djur, som barnet snabbt lär sig betydelsen av. Det gör att barnet lätt kan spela själv, även om det ännu inte kan läsa.

Flera minispel kräver en del matematikkunskaper. Om inte annat så får man spela med lite som vuxen.

Svårighetsgraden varierar. Ibland är det omotiverat svårt, men det klart, ibland vill man känna sig behövd som vuxen.

Det är gott om belöningar, vilket hela tiden får barnet på gott humör (att vinna en liten gurkbit är aldrig fel). Sakerna man hittar inreder man tillslut ett litet muckelhem med. Och bjuder in fler muckelfamiljer att bo i någon av de tre muckelvärldarna man kan hitta och låsa upp. Samlarmomentet förlänger spelet en hel del, på ett bra sätt.

Spelet kräver inte speciellt mycket av hårdvaran, nästan inget alls faktiskt. Perfekt för barnens ärvda speldator.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

2 reaktioner på ”Pettson & Findus och mucklornas värld”

  1. Hej! Jag har precis börjat spela detta, men jag har verkligen problem med att förstå knepet till låsen in till mucklorna? Findus säger ju att man ska flytta med musen tills man kommer på knepet men jag tycker inte att man kan göra så mycket med den där nyckel? Kan du kanske ge mig ett tips =) ?

    1. Hej!

      Lite sent svar, men: de gäller att flytta runt bitarna till dess att det kommer fram ett nyckelhål (i mitten!).

      Det finns en rätt lösning, så det är bara att lura och klura till det går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *