Pokémon-resan börjar här

Idag blev jag ombedd att köpa med lite Pokémon-kort hem. Det är tydligen hett i skolan, säger min dotter. Hurra tänkte jag!

Eftersom jag jobbat som speldesigner, med faktiskt just ett samlarspel (i digital form, men icke desto mindre samlardrivet), så har jag själv intresset att dela med mina barn. Och Pokémon är lite av kronjuvelen i samlarkortspelssammanhang.

Pokémon är ett av de få samlarkortspel där karaktärer och innehåll är så universalt tilltalande att både killar och tjejer lockas av det. Jag tror att det är en hyfsad del i dess framgång. De flesta andra samlarkortspel och fiktiva världar innehåller mycket svärta, vapen och nån slags barnversion av macho. Det vill säga är riktad till schablon-lillkillen.

Pokémon har verkligen hängt med ett tag, de första spelen kom runt 1996. För er som inte har en susning om vad det är eller hur man spelar det, så håller jag på med guide i ämnet, riktad till föräldrar. Hoppas få klar den klar snart, och nu fick jag än mer inspiration med lite Pokémon-kort i hushållet.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *