Spänn inte fast ditt gråtande barn tack

Det här ska egentligen inte vara en gnällig blogg har jag tänkt. Men ibland måste man bara lätta på trycket lite.

Nästan varje gång man är på typ Ikea, en outlet eller något varuhus så råkar man på föräldrar som spänt fast sitt ledsna barn i barnvagnen. Och medan barnet förtvivlat skriker och gråter, går föräldrarna runt och shoppar. Barnet låter allt mer desperat. Föräldrarna anstränger sig ännu mer med sitt pokerface.

Hur fan tänker de då? Och nu riktar jag mig till dem: hur fan tänker ni då? Det är ju inte barnet som valt att gå och shoppa. Det är ni. Visa lite respekt. Knäpp loss dem. Låt dem springa lite. Gå ut från byggnaden och vänta utanför. Köp en glass ihop. Ena päronet kan stanna hemma med barnen. Se där, rätt många lösningar, bara sådär rakt av.

Vi andra tycker inte barnet är jobbigt som skriker, vi tycker ni är sjuka som låter barnet vantrivas så mycket att det bara skriker rakt ut i förtvivlan.

Tänk själv att bli fastspänd sådär, det är ju helt vansinnigt. Nästa gång kommer jag gå fram och vänligt be dem hålla sin barntortyr innanför hemmets väggar så vi andra åtminstone slipper se och höra den. Eller be dem sluta. Eller det bästa och mest konstruktiva kanske är att fråga om de behöver hjälp?

En sak till, om någon gjorde så mot en hund skulle folk bli helt vansinniga och polisanmäla direkt. Känn på den.

Så. Tack. Nu åter till mer konstruktiva inlägg.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *