Tumbledrop – kluriga klossar till iPhone

Tumbledrop, ett barnspel till iPhoneEtt barnspel till iPhone, som kanske egentligen inte är ett barnspel, utan passar för alla åldrar.

Ett gäng glada klossar i olika former är staplade i en hög. Överst balanserar en rosa stjärna. Högen står på en liten ö, omgärdad av vatten. För att vinna en bana måste du få ner den rosa stjärna till marken, utan att den ramlar i vattnet. Det gör du genom att förinta de andra klossarna, en i taget, så att högen rasar (förhoppningsvis) kontrollerat.

Det gäller att lura ut vilka klossar du ska ta bort för att det ska bli rätt, och det handlar också om att ta bort klossar vid rätt ögonblick (det är en lite fördröjning innan du får ta bort nästa kloss).

Spelet passar bra som barnspel, det finns ingen fiktiv tidspress alls. Istället gäller det lite att var med när tornet rasar. Varje spelomgång är kort, och man behöver ofta spela om en bana många gånger innan man klarar den.

Svårighetsgraden ökas hela tiden genom att tornen blir mer komplicerade och att den lilla ön blir mindre och får annorlunda form.

Spelets grafik är grafiskt ren och färgglad. Ett av de snyggaste spelen jag sett till iPhone hittills, och min femåring spelar det friskt.

Du hittar det här på iTunes.

Publicerat av

Johan Mogren

Art director, game designer och pappa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *