Vaxduk från Mingla Design

Med småbarn är den i stort sett oumbärlig, vaxduken. Det är ett lätt sätt att skapa förändring hemma, att byta vaxduk på matbordet. Som tur är finns det en del riktigt fina, och en sån köpte jag idag.

Det är en röd stor-rutig vaxduk från Mingla Design. Jag är jäkligt nöjd.

Vaxduken av den matta typen. Det är alltså inte ett tjockt lager plast på, utan snarare känns det som just vaxat tyg. Designen är stilrent grafisk, den känns både barnslig och stram samtidigt.

En mycket bra bonus är att det är ett skönt glid i den för musen när man sitter vid matbordet med datorn.

Vi får se hur länge den håller.

Spänn inte fast ditt gråtande barn tack

Det här ska egentligen inte vara en gnällig blogg har jag tänkt. Men ibland måste man bara lätta på trycket lite.

Nästan varje gång man är på typ Ikea, en outlet eller något varuhus så råkar man på föräldrar som spänt fast sitt ledsna barn i barnvagnen. Och medan barnet förtvivlat skriker och gråter, går föräldrarna runt och shoppar. Barnet låter allt mer desperat. Föräldrarna anstränger sig ännu mer med sitt pokerface.

Hur fan tänker de då? Och nu riktar jag mig till dem: hur fan tänker ni då? Det är ju inte barnet som valt att gå och shoppa. Det är ni. Visa lite respekt. Knäpp loss dem. Låt dem springa lite. Gå ut från byggnaden och vänta utanför. Köp en glass ihop. Ena päronet kan stanna hemma med barnen. Se där, rätt många lösningar, bara sådär rakt av. Fortsätt läsa Spänn inte fast ditt gråtande barn tack

Köpa begagnad barnvagn

Det finns ett flertal guider till att köpa begagnad barnvagn på nätet. Men ingen verkar var skriven av någon som faktiskt kört en. Jag har köpt ett par begagnade barnvagnar, och ett par nya. Och sålt ett par när de varit färdiganvända. Så här är några saker att tänka på. Fortsätt läsa Köpa begagnad barnvagn